Prezentarea platformei

Platforma de evaluare online are ca obiectiv principal crearea si actualizarea permanentă şi în timp real a unei baze de date cu experţii evaluatori ai ARACIS, din care se generează Registrul Naţional al Evaluatorilor (RNE).

Aceasta permite:

Standarde de referință

Metodologia şi standardele de evaluare ARACIS - document

Standarde specifice

Hotararea Consiliului ARACIS Nr.44/18.09.2014

In ședința sa din data de 18.09.2014, Consiliul ARACIS a hotărat că pot fi experți evaluatori ai ARACIS cadre didactice titulare sau care iși continuă activitatea didactică cu aprobarea senatului universitar, cu gradul didactic de conferențiar sau profesor universitar, cu experiență in asigurarea calității educației, care sunt angajați ai universităților acreditate.

Mai multe informații puteți găsi in documentul atașat.

 

Intrebari frecvente privind functionarea platformei pfe.aracis.ro

  1. Care sunt cei mai importanți pași pentru obținerea calității de evaluator ARACIS?

 

Răspuns:

Pașii pe care trebuie sa ii parcurgeti:

1) Completarea datelor personale pe platforma pfe.aracis.ro/inscriere/inscriere

2) Trimiterea la adresa de e-mail departament.acreditare@aracis.ro a adeverinței semnată de rectorul sau prorectorul desemnat de rector care atestă că sunteți angajat al unei universități cu titlul de profesor universitar sau conferențiar universitar. Copia scanată a adeverinței trebuie să aibă obligatoriu formatul pdf. Deciziile de numire pe post nu trebuie transmise pe adresa de e-mail.

3) Validarea/invalidarea candidaturii dumneavoastră, de către BEX-ARACIS, in termen de 3 săptămani din momentul in care ați transmis adeverința. Avem rugămintea să nu incercați contactarea telefonică sau prin e-mail privind validarea candidaturii dvs. inainte de scurgerea acestui termen intrucat există foarte multe candidaturi, un volum foarte mare de muncă și o singură persoană care trebuie să verifice toate aceste informații. Acest termen se poate prelungi dacă vom solicita modificări/completări ale datelor dumneavoastră;

4) Parcurgerea etapei I de evaluare 35 intrebări. Din momentul primirii mail-ului privind validarea candidaturii dvs., aveți la dispoziție 7 zile calendaristice pentru a efectua testul inclusiv simulările acestuia. Timpul de răspuns la test este de 60 minute;

5) Parcurgerea etapei II de evaluare 96 de intrebări in maxim 30 zile;

6) Trimiterea următoarelor documente semnate și scanate: angajament pentru evitarea conflictelor de interese, imaginea formularului de inregistrare (CV-ul) și declarația de confidențialitate;

7) Validarea candidaturii dumneavoastră de către Consiliu ARACIS și emiterea unei Hotărari a Consiliului ARACIS prin care sunteți confirmat ca evaluator;

8) In maxim 2 săptămani in urma Hotărarii Consiliului ARACIS, cele 3 documente ale candidatului sunt incarcate pe platforma și astfel candidatul este inclus in Registrul Național al Evaluatorilor și devine evaluator cu drepturi depline. Documentele scanate trebuie să aibă obligatoriu formatul pdf.

2. Cand se validează candidatura mea de către Consiliu ARACIS?

Răspuns:

Validarea candidaturilor se face prin Hotărare de către Consiliu ARACIS. Data ședinței de Consiliu se publică lunar pe pagina web a ARACIS la secțiunea calendar (mai puțin in perioada de vacanță).

3. Ce trebuie să fac dacă nu pot incepe testele online?

Răspuns:

Verificați in primul rand dacă ați primit un e-mail in care sunteți informat că validarea candidaturii dvs. a fost efectuată. Dacă validarea nu a fost efectuată nu puteți incepe testele online.

Daca ați primit un astfel de e-mail și nu puteți accesa testele online, procedați astfel:

1) Trebuie să vă deconectați (log out) de la platforma și apoi să incercați sa va conectați (log in) utilizand urmatoarea adresă web:

pfe.aracis.ro/inscriere/login

2) In cazul in care, după confirmarea inscrierii pentru evaluare browser-ul (navigatorul) dvs. web afișează o eroare cu privire la increderea in conexiunea curentă/in certificatul emis de server, trebuie să acceptați/adăugați excepția de securitate pentru a putea continua. Pentru mai multe detalii, consultați pagina:

http://pfe.aracis.ro/cms/index.php?id=20

3) In cazul in care, după introducerea datelor de logare (utilizator și parolă), va apare o fereastră care vă solicită introducerea din nou a datelor de logare, vă rugăm să introduceți și in această fereastră aceleași date de logare (utilizator și parolă) ce au fost furnizate pe contul dvs. de e-mail.

4. Cum imi pot actualiza datele personale in cazul in care am uitat ceva de completat in această rubrică?

Răspuns:

Pentru a realiza aceste modificări, vă rugăm să vă logați pe platformă pfe.aracis.ro și apoi să intrați la link-ul "Actualizare formular" sau tastați in bara browser-ului dvs de Internet următoarea adresă: pfe.aracis.ro/inscriere/login/

Apoi dați click pe fiecare pas pe care nu l-ați completat și apoi puteți edita datele dumneavoastră. Mergeți pānă la ultimul pas pentru salvarea datelor.